Asiantuntijat odottavat monia sähköautojen ostoja. Tänä vuonna niitä tulee olemaan lähes 50 prosenttia enemmän.

Yli 6,3 miljoonaa sähköautoa toimitetaan maailmanlaajuisesti vuonna 2022, mikä on kolmanneksen enemmän kuin vuonna 2021, konsulttiyhtiö Gartner ennustaa. Pakettiautojen ja kuorma-autojen kategoriassa kasvu on vielä suurempaa. Gartner ennustaa, että 34,4 prosenttia toimitetaan koko vuodelle 2022. enemmän sähköautoja verrattuna edelliseen vuoteen. Näistä 95 prosenttia on autoja, joista reilut kuusi miljoonaa tulee markkinoille.

Kiinnostavimpien sähköpakettiautojen ja kuorma-autojen kuljetuskaluston ennustetaan olevan muiden luokkien keskimääräistä kasvua. Yli 126 000 sähköpakettiauton ennustetaan saapuvan markkinoille tänä vuonna, mikä on 46,8 prosenttia enemmän. vuosi vuodelta.

Kuorma-autosegmentissä Gartner odottaa toimittavan 22,7 tuhatta ajoneuvoa, kasvua 49 %. enemmän kuin edellisenä vuonna, jolloin tielle ajoi 15,1 tuhatta sähköautoa.

Kun pakettiautojen osalta sähköajoneuvojen toimitusten kasvu vuonna 2021 osoittautui tämän vuoden ennustetta suuremmiksi (56,1 prosenttia vs. 46,8 prosenttia), kun taas kuorma-autoissa tilanne on päinvastainen. Viime vuonna segmentti kasvoi 41,5 %. vuosi sitten, ja tänä vuonna kasvun pitäisi ylittää 49 %.

Tämä johtuu todennäköisesti pakettiautojen vahvasta kysynnästä vuonna 2021, mikä johtuu sähköisen kaupankäynnin dynaamisesta kasvusta pandemian aikana.

Scania 25 P BEV 6×2 bulk transport

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *